מגייסים מקדישים בממוצע 6-10 שניות לקורות חיים לפני שהם מחליטים אם להמשיך לקרוא. העומס הרב והעבודה עם מערכות ניהול גיוס (ATS) הופכים את ההתנהלות בתהליכי הגיוס לאוטומטית יותר. מערכות אלו לא פוסלות מועמדים באופן עצמאי, אך הן מאפשרות למגייסים לבצע חיפושים ממוקדים על בסיס מילות מפתח, ניסיון תעסוקתי או קריטריונים שהוגדרו מראש. המשמעות היא שאם קורות החיים שלכם לא מכילים את המונחים הרלוונטיים למשרה, ייתכן שהם כלל לא יופיעו בתוצאות החיפוש של המגייסים.
וגם אם קורות החיים שלכם מכילים בדיוק את מילות המפתח הרלוונטיות ואכן יעלו בחיפושים, במידה וקורות החיים שלכם לא משדרים מקצועיות ומיקוד, קרוב לוודאי שמגייסות לא ימהרו להרים אליכם טלפון.
מתוך שנות ניסיון רבות, והבנה עמוקה של מה ארגונים באמת מחפשים בקורות החיים, החלטנו לרכז מספר טעויות נפוצות וקריטיות בקורות חיים שעלולות לגרום לפסילה תוך שניות בודדות וגם – איך לתקן אותן כדי לקבל את ההזדמנות האמיתית שכולנו רוצים – זימון לריאיון.
סדר כרונולוגי לא נכון – הדרך הכי מהירה לבלבל את המגייסים
מגייסים רוצים להבין מה עשיתם לאחרונה, אבל אם קורות החיים שלכם מסודרים מהתפקיד הראשון שלכם עד האחרון – הם עלולים לחשוב שהתעסוקה האחרונה שלכם בכלל לא רלוונטית. סדר לא נכון מקשה על קריאת המסמך ומאריך את זמן הניתוח שלו, מה שלא משחק לטובתכם. מגייסים שמתקשים להבין במה עסקתם לאחרונה עלולים פשוט להמשיך למועמד הבא.
איך להימנע? סדרו את קורות החיים בסדר כרונולוגי הפוך – מהעבודה האחרונה אל הראשונה. אם יש פערים תעסוקתיים, ציינו בקצרה מה עשיתם בתקופה הזו (לימודים, פרויקט עצמאי, חיפוש עבודה וכו'). הבליטו תפקידים רלוונטיים למשרה, כך שגם אם יש תקופות פחות רלוונטיות, הן לא יהיו בפרונט.
טיפ של מגייסים – יש המון מקום ליצירתיות בתהליכי גיוס. כאשר זה מגיע למבנה קורות החיים שלכם, הקפידו לשמור על מבנה נקי ומקצועי ושמרו את היצירתיות לשלבים אחרים בתהליך.
שחיקה של קורות חיים – שליחת קורות חיים בסיטונאות (או כמה גרסאות שונות לאותו ארגון)
מגייסים מנוסים מזהים מיד מועמד ששולח קורות חיים בסיטונאות. מה זה אומר? זה אומר שקורות החיים של המועמד יופיעו בכל משרה שהארגון מגייס אליה ללא קשר להאם ישנה התאמה לתפקיד או לא, וזה מאותת להם שהוא לא באמת מחפש משהו מדויק וממוקד אלא פשוט מנסה את מזלו. מצד שני, יש מועמדים ששולחים כמה גרסאות שונות לאותו ארגון, מה שמייצר רושם של חוסר כיוון ונואשות. במקרים רבים, מערכות ATS אף מאפשרות למגייסים לזהות כפילויות בין קורות חיים שנשלחו לארגון ולמפות מועמדים ששולחים גרסאות שונות לאותו מקום.
הטעות הזו, פוגעת משמעותית במיתוג שלכם כמועמדים. כך שגם אם קורות החיים שלכם יגיעו למשרה שמתאימה לכם בדיוק, המגייסים לא ימהרו לפנות אליכם.
איך להימנע? התאימו את קובץ קורות החיים לכל משרה באופן חכם, בלי לשנות את כל הסיפור שלכם. אם אתם רוצים להגיש מועמדות לכמה תפקידים באותו ארגון – נסו למצוא את המכנה המשותף ועירכו את קורות החיים שלכם בהתאמה. אפשרות נוספת, היא פנייה ישירות למגייס הפנימי והסבירו את ההתאמה שלכם במקום לשלוח כמה קבצים שונים.
טיפ של מגייסים – גם אם שלחתם את קורות החיים שלכם למשרה מסוימת ולא נמצאתם מתאימים, אם יש משרה אחרת בארגון שתוכל להתאים לכם, המגייסים יפנו אליכם לבחון התאמה בכל מקרה. מגייסים תמיד יחפשו למקסם קורות חיים טובים וישקיעו במציאת התאמה למועמדים איכותיים.
שימוש קלוקל ב-GPT – הקורות חיים שלכם מרגישים כמו מסמך שבוט כתב?
האם יש בקורות החיים שלכם את המשפט "A seasoned professional with a proven track record of success in…"? מגייסים מכירים את המשפט הזה בעל פה, ופה הבעיה.
הטכנולוגיה כאן כדי לעזור, אבל כשהיא משתלטת עליכם – זה בולט. מגייסים רואים קורות חיים שמלאים באותן קלישאות ואותו נוסח רובוטי ומבינים מיד שזה טקסט שנכתב על ידי AI בלי נגיעה אישית. מעבר לכך, בינה מלאכותית נוטה להשתמש ביותר מדי באזוורדס ולהפוך את קורות החיים למנוכרים, מה שעלול לגרום לרושם לא טבעי. בנוסף, ישנם מקרים שבהם GPT מייצר תוכן שאינו מדויק או לא משקף נכון את הניסיון המקצועי של המועמד, מה שעלול לפגוע באמינות שלו בעיני המגייסים.
טיפ של מגייסים – שימוש בכלי AI הוא חשוב מאוד ויכול להועיל משמעותית בתהליך חיפוש עבודה. השקיעו זמן בכתיבת פרומפטים והנחיות מדויקות כאשר אתם עורכים את קורות החיים שלכם באמצעות AI, ואל תסתמכו על תוצרים בצורה עיוורת לגמרי.
טעות בונוס – תמונה בקורות החיים
קורות החיים שלכם צריכים לשקף את הניסיון, הכישורים, ההשכלה ואת מסלול הקריירה שלכם. בניגוד לפרופיל הלינקדאין שלכם (שם מאוד חשוב לשים תמונה מקצועית ואסתטית), בקורות החיים זה לגמרי לא נדרש. מעבר לכך, תמונה לא מקצועית עלולה לגרום לרושם ראשוני שלילי מאוד מצד המגייסים. הנה כמה דוגמאות: תמונה מטיול משפחתי שחתכתם, תמונה מחתונה, תמונה שלכם עם הכלב האהוב, או אפילו התמונה שלכם מתעודת הזהות – כל אלה, עלולים לפגוע משמעותית ברושם המקצועי שאתם מנסים לייצר גם אם קורות החיים שלכם כתובים מושלם.
איך להימנע? פשוט להימנע. הימנעו מלשלב תמונה בקורות החיים שלכם. ואם אתם פשוט לא יכולים בלי, לפחות שזו תהיה תמונה מקצועית, בתאורה נכונה, לבוש מכובד, מבט ישיר למצלמה ועד הכתפיים בלבד.
טיפ של מגייסים – ותרו על התמונה, היא לא באמת מועילה לכם ובעיקר מהווה הסחת דעת.
שורה תחתונה
טעויות קטנות יכולות לעשות הבדל גדול בין מועמד שמקבל זימון לראיון לבין כזה שנפסל מיד. אם תיישמו את העקרונות במאמר הזה, קורות החיים שלכם ייראו מקצועיים, ברורים וממוקדים, ויגדילו משמעותית את הסיכוי שלכם להצליח בתהליך הגיוס.
מחפשים דרך לשדרג את קורות החיים שלכם ולהפוך אותם לכלי שמייצג אתכם בצורה הטובה ביותר? דברו איתנו וקבלו ייעוץ מקצועי על איך לבנות קורות חיים שמנצחים בתהליכי גיוס.
רוצים לקבל עוד טיפים על איך לשפר את קורות החיים שלכם?
בואו לראות מה אנחנו משתפים גם ב-עמוד הלינקדאין שלנו